De meeste Belgen die over een firmawagen beschikken, laten dat voertuig leasen. Een comfortabele situatie voor zowel de werknemer als de werkgever, want alle rompslomp wordt geregeld door de leasingmaatschappij. Sinds de start van de coronacrisis is het aantal leasingwagens alleen maar toegenomen en ook leasing voor particulieren (private leasing) komt alsmaar vaker voor, al heeft die toenemende populariteit met nog een andere, zeer actuele situatie te maken.

In plaats van een nieuwe of tweedehandswagen te kopen om deze na enkele jaren weer te verkopen, kan de consument voor leasing kiezen, met een duurtijd van meestal 3 tot 5 jaar. Dit alternatief wordt alsmaar populairder, ook bij particulieren onder de noemer private leasing. Dit komt enerzijds omdat de emissienormen altijd maar strenger worden en dat een auto kopen daarom geen evidentie meer is voor iedereen (denk maar aan de toename van en eveneens steeds strikter wordende lage-emissiezones, de zogenaamde LEZ’s waarvan je via deze link de volledige lijst kan bekijken), anderzijds omdat het een beetje zoals een huis of een appartement huren is, maar aantrekkelijker omwille van minstens één voor de hand liggende reden: overwachte en soms hele grote kosten zijn niet voor de rekening van de huurder, wat zowel bij autoleasing en bij een pand huren een opsteker is, maar vastgoed is tenminste waardevast terwijl auto’s dat alles behalve zijn. Bovendien hoef je je, als je een wagen least, achteraf niet bezig te houden met een eventuele verkoop.

Leasingformules zijn veel completer
Concreet wordt een voertuig voor meerdere jaren en voor een vast maandelijks bedrag dat ook de verzekering, de belastingen en vaak het onderhoud van een voertuig met fabrieksgarantie omvat, geleased. Dat brengt naast het emissie-aspect dus nog drie belangrijke voordelen met zich mee: je komt nooit voor financiële verrassingen te staan (want de jaarlijkse begroting is op voorhand bekend), het creëert gemoedsrust (geen zorgen) én je rijdt jezelf en je gezin in een nieuwe (en dus zeer veilige en meestal zuinige) auto rond, zonder deze effectief te moeten kopen. Je krijgt weliswaar de kans om hem op het einde van het contract van de leasingmaatschappij over te nemen voor een fors verminderd bedrag, maar doorgaans gaan mensen en bedrijven dan gewoon een nieuw contract aan, om alweer enkele jaren zorgeloos te kunnen rijden.

Geen dure aankoopprijs dus, geen gedoe met taksen, verzekeringen en eventueel onderhoud of reparaties, wel een vooraf bekende begroting waar niet van wordt afgeweken.

Belangrijk!
Bekijk wat de voorwaarden en voordelen van de verschillende leasingformules zijn, want die verschillen zijn er wel degelijk, en kies voor een deftige leasingmaatschappij zoals Leasys, Mobilease, Justlease of Ford AB Automotive Brussels.

Bekijk hier de volledige lijst van beschikbare leasingvoertuigen, zowel voor professionele als voor particuliere leasing.

Bron: https://gocar.be/nl/autonieuws/actualiteit/waarom-is-een-auto-leasen-zo-interessant-geworden?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=go_daily_nl_20210308